På gång ute i våra lokal- och temaföreningar

Regionens föreningar har mycket spännande som händer. Här samlar vi ett urval av våra lokal- och temaföreningars aktiviteter. Sidan uppdateras regelbundet så kika gärna in lite titt som tätt så att du inte missar något roligt! Kontakta dem gärna direkt för att ta del av det senaste. Du hittar kontaktlistan här.

Temaföreningen Lägerföreningen

Lägerföreningen anordnar den årliga seglarskolan

Anmälan till Lägerföreningens omåttligt populära seglarskola i juli är nu öppen! Det finns både ett knatteläger för de allra yngsta och ett seglarläger för de lite äldre. Lägren pågår under veckorna 29-30.
På plats finns egen specialutbildad sjukvårdspersonal, som aktivt deltar i lägerverksamheterna. Efter alla år är ledarna väl uppdaterade kring hantering av alla typer av matallergier. Sommaren 2024 planeras det även att finnas en läkare och sjuksköterska under båda lägerveckorna. Frukost, lunch och middag förtärs i Assögården, där lägrets egen restaurangchef och kock håller i verksamheten. Vi hoppas på att få se dig där!

Foto: Lägerföreningen

Temaföreningen Oparfymerat

Besök Södergården i sommar

I sommar kommer föreningen att ha en tre dagars parfymfriträff på Södergården där deltagarna kan dela erfarenheter om att leva med doftöverkänslighet samt umgås obehindrat utan att bli sjuka. Programmet kommer att fokusera på hur du hanterar vardagen, aktuell forskning och friskvård för att må bättre. Alla förbundets medlemmar är välkomna – så länge de är helt parfymfria! Du kan läsa mer om boendet på Södergården här.

Foto: Svensk Turistförening

Föreningen informerar:

Vi har ett snack- och stickcafé på zoom, där vi just snackar mest, men en del presterar otroliga alster! Ämnena på ”snacket” kan vara allt från musik, samhällsfrågor, båtar, resor samt allt däremellan.

I vår har vi sedan ca 4 år en bokcirkel, där vi läser en överenskommen bok. På zoom diskuterar vi sen upplevelsen om den ur våra mycket olika synvinklar. Ibland har inte alla hunnit läsa/lyssna på hela boken, men diskussionerna är intressanta, intensiva, roliga och givande.

Låter det intressant? Kontakta Jill Johansson via e-post.

Lokalföreningen Stockholm med omnejd

Vill du förbättra dina kunskaper i akvarellmålning? I höst har du chansen!

Stockholmsföreningens har sedan över ett decenium arrangerat en akvarellkurs. Även i höst hålls kursen med start i september – dagtid mellan kl. 11.30-13.30 i Sundbyberg. Anmäl ditt intresse idag till föreningens e-postadress, antalet platser är begränsade och kursen har många återkommande deltagare. Kursen vänder sig främst till dig som tidigare har erfarenhet av akvarellmålning. 

Foto: Adobe Stock
Till toppen av sidan