Om oss

Vi i regionföreningen Stockholm-Gotland arbetar för att människor med astma, allergi, eksem och annan överkänslighet ska få ett friskare liv! Vi arbetar främst med intressepolitiskt påverkansarbete gentemot myndigheter och beslutsfattare, informerar om allergisjukdomar genom föreläsningar och utbildningar och arbetar brett för att nå ut med våra frågor genom debattartiklar, skrivelser och via sociala medier! 

Nå våra lokal- och temaföreningar

Inom vår regionförening finns fyra lokala allergiföreningar. Region Stockholm – Gotland ansvarar även för de rikstäckande temaföreningarna.

Styrelsen och övriga kontaktuppgifter

Ordförande är Rune Olofsson. Styrelseförteckning och kontaktuppgifter hittar du om du klickar på pilen till höger.

Samordnare intressepolitik

Lena Roos arbetar främst med att samordna och utveckla regionföreningens intressepolitiska påverkansarbete.

Kontaktuppgifter:
Mobil: 0760 – 30 32 21
Epost: [email protected]

Vill du veta mer, tipsa oss – eller göra en aktiv insats…

Har du ett tips om någonting som vi bör lyfta? Eller har du en allmän fråga kring vår verksamhet – mejla till vår info-adress!

Är du nyfiken på föreningsarbete eller har du en rolig aktivitet som du vill starta upp eller träffa andra i samma situation? Tveka inte att ta kontakt med vår föreningsutvecklare Carina Espemo. Alla insatser räknas!

Aktuella fakta

  • Regionföreningen bildades 2018 genom att länsföreningen i Stockholm slogs samman med föreningen på Gotland
  • I regionföreningen ingår åtta allergiföreningar; fyra lokala föreningar samt de fyra nationella temaföreningarna. Sammanlagt uppgår medlemsantalet till 3 416 (årsskiftet 2022/2023)

Publicerad den: 26 april 2022

Uppdaterad den: 1 december 2023

Till toppen av sidan